Сладка картофена торта

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
05/10/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 504
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 8 бр.
  • захар - 200 г
  • картофено брашно - 200 г
  • сладко - по избор
  • сметана - 150 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците на яйцата заедно със захарта, докато се получи гладък и пухкав крем.

Лъжица по лъжица добавете картофеното брашно и бъркайте. Отделно разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг.

Съединете внимателно двете част, като разбърквате внимателно. Сипете сместа в малка и застлана с хартия за печене форма за торта. Изпечете в умерена фурна до готовност.

Най-добре е да оставите блата за преастои 24 часа. След това го разрежете на 2 отделни блата, които се слепят със сладко и разбита сладка сметана.

Поръсете тортата с пудра захар или залейте с бяла глазура.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар