Начин на приготвяне
Продуктите за този вкусен кимбап измерваме с помощта на чаена чаша с вместимост 250 мл.
Приготвяме спаначения пълнеж, като в тиган, загрят с малко шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), сипваме на ситно нарязана скилидка чесън, разбъркваме, за да активираме вкуса и аромата му.
Към чесъна в тигана добавяме спанака - пресни листа на ситно нарязани. Посоляваме ги с 1 щипка хималайска сол, разбъркваме ги и захлупваме тигана за кратко, за да омекнат.
В купичка разбъркваме яйцето с 1 щипка сол, с помощта на вилица и го добавяме към леко омекналия спанак в тигана. Следва непрестанно разбъркване с бъркалката за няколко минутки, като разтрошаваме големите парчета, така че да се получи като бъркани яйца със спанак - на малки парченца. След като яйцата са преминали достатъчно термична обработка, сваляме от котлона.
Отделно в купа сипваме ориза, който е предварително сварен в оризоварка с малко сол, шарлан и черен пипер и е вече изстинал. Овкусяваме го допълнително с още малко хималайска сол, сусамово масло, черен пипер и разбъркваме заедно с суров черен сусам.
Взимаме листът водорасли Нори и го прегъваме на две и разделяме с ножица на две половинки.
Разделяме ориза на 4 части. На ръка оформяме плосък триъгълник (с дебелина около 1-1.5 см). Поставяме го посредата на едната половинка кора Нори. Върху ориза поставяме малко от спаначения пълнеж (около 1 с.л. пълна) и отгоре захлупваме с втори триъгълник от ориз. С двата горни ъгъла на листа Нори завиваме оризовия пълнеж, като ги прехлупваме, а между тях поставяме няколко сварени оризови зрънца, за да се слепят. Крайчетата прегъваме и слепваме от долната страна на триъгълника.
Поднасяме прясно приготвен, за да може да е с възможно най-наситен вкус, аромат и свежест.
Лесен триъгълен Кимбап със спанак и яйца – за един чуден обяд по азиатски.
Чудно Вкусно!