Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Суши»Кимбап със зеленчуци

Кимбап със зеленчуци

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7915k1k4k11
Кимбап със зеленчуци
Снимка: Рая Андонова
1 / 4
08/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Пригответе кимбап със зеленцуци на ваши близки и приятели вегетарианци - със сигурност ще останат очаровани"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г за суши
  • нори - 6 листа
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • сусамово олио
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • тофу
  • моркови - 1 бр.
  • авокадо - 1 бр.
  • пиперки - 1 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • гъби шийтаке - около 100 г
  • кимчи - по желание /корейско люто кисело зеле/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява според описанията на опаковката. Когато е готов и поизстине леко, се смесва с оризовия оцет и се разбърква добре.

Когато оризът вече е напълно изстинал, се нарязват зеленчуците на лентички.

В сусамово олио се прибавя щипка сол и се запържват морковите няколко минути. Когато са готови, се изваждат и се оставят настрани.

В същото олио се добавят гъбите шийтаке и се налива соевият сос. Запържват се известно време и се премахват и те.

Накрая се прибавя е нарязаното тофу и то се запържва за няколко минути, като се обръща от всяка страна, щом покафенее леко. Когато е готово, се отделя и то.

След това се навива кимбапът. Взима се 1 лист от водораслите и се поставя с по-грапавата част нагоре.

С навлажнени ръце се взима от ориза и се разпределя върху нори листата, като се притиска. В края на норито се оставят около 1/4 без ориз.

В единия край от ориза се нареждат отгоре зеленчуците. След това се хваща норито и внимателно се завива напред, да се покрият зеленчуците.

Навива се стегнато докрай и се стяга с ръце допълнително преди последното завиване от частта от норито, която е без ориз. Така се процедира и с останалия ориз и норито, като не е задължително във всяко руло да се слага от всичко, а може да се правят всякакви комбинации от продуктите.

Когато нашето веган суши е готово, е добре да се сложи в хладилника за известно време, но може и веднага да се консумира.

Преди сервиране кимбапът със зеленчуци се нарязва на кръгчета внимателно с остър или назъбен нож, намокрен със студена вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: