Начин на приготвяне
Измития ориз се оставя да се отцеди за 1 час. Сварява се в 420 мл вода за 15 мин на слаб котлон. След като се свари, го ставете под капак да престои за още 10 минути, като котлонът се изключва.
Каймата се овкусява с подправките и се запържва.От разбърканите яйца, подправени с малко сол и захар, се изпържват 2 тънки омлета. Омлетите се навиват на руло и се разрязва по дължина.
Краставицата, морковът и марулята се режат на продълговати и тънки парченца.
Оризът се овкусява с оризовия оцет, 1 с. л. захар и 2 щипки сол /или малко повече/.
Пригответе си бамбукова рогозка, сложете един лист нори, отгоре разпределете плосък пласт ориз. В средата се слагат всички зеленчуци, яйцата и месото. Навива се, както се навива суши.