Начин на приготвяне
Почистете и измийте връхчетата коприва, като оставите малка част от дръжките. Поставете в гевгир да се отцедят от водата.
Разбийте яйцата с малко сол и черен пипер, добавете прясното мляко и при непрекъснат бъркане добавяйте от брашното с бакпулвера до получаване на смес, подобна на каша. Сместа за панировката трябва да е с консистенция малко по-гъста от боза.
Ползвах бакпулвер, защото с него сместа, покриваща копривата, бухва и придава пухкавост на панировката.
Вземете две-три връхчета коприва, хванете ги за дръжките, съберете ги на снопче и ги потопете в панировката.
Поставете в загрято олио и пържете панираната коприва от двете страни до златосто-кафяв цвят. Така процедирайте до изчерпване на копривата, като може да пържите по няколко снопчета коприва наведнъж, важно е да има място в тигана помежду им.
Извадете и отцедете върху домакинска хартия.
Поднесете топла, но не гореща хрупкава коприва пане.