Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Зелен боб с домати и масло

Зелен боб с домати и масло

редакция:
tara31tara31
Новак
192
Зелен боб с домати и масло
Снимка: tara31
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Сервира се зелен боб с домати и масло с пресен чесън и лъжица кисело мляко. Да не забравите и домашния бял хляб"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 600 г
  • домати - 2 бр./ може и малка консерва обелени и нарязани/
  • зелен лук - 3 пера /1/2 глава кромид/
  • чесън - 2 скилидки
  • морков - 1бр.
  • краве масло - кубче, колкото половин кибрит
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - може и без него
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате, почиствате от крайчетата и нарязвате на парченца зеления боб. Слагате го в малка тенджера и го варите 10-ина минути в предварително подсолена вода. Прецеждате боба и го оставяте да чака.

Слагате на огъня дълбок тиган с кубчето масло и половин лъжица олио, щом се разтопи маслото, изсипвате нарязаните на парченца - морков, лук, чесън, след 1-2 мин добавяте настърганите домати.

Добавя се щипка сол и щипка черен пипер. След няколко минути добавяте и боба и около литър топла вода. Оставяте да къкри на не много силен огън 15-20 мин.

Аз добавям и малко размито брашно /по-малко от с.л./ няколко минути, преди да сваля яхнията със зелен боб от огъня.

Сервира се зелен боб с домати и масло с пресен чесън и лъжица кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: