Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Уникални сочни пържени кюфтета от кайма

Уникални сочни пържени кюфтета от кайма

The Fire LionThe Fire Lion
Новак
3523846
Уникални сочни пържени кюфтета от кайма
Снимка: The Fire Lion
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
22 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
82 мин.
Порции
20
"Уникални сочни пържени кюфтета от кайма могат да бъдат поднесени със салата по ваш избор - в случая е класиката зелева салата."

Необходими Продукти

  • кайма - 2 кг
  • лук - 4 бр. кромит
  • яйца - 4 бр.
  • хляб - 14 филии
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • магданоз
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете каймата за кюфтетата, почистете и измийте лука хубаво и го нарежете на ситно, чукнете 4-те яйца в купата, добавете 14-те филии, които сте потопили предварително във вода и сте ги изстискали, подправките на вкус и нарязания на ситно магданоз.

Омесете сместа за кюфтетата хубаво, след което оформете кюфтенцата от каймата, която сте омесили, като се постараете да са еднакви по-големина.

Има два варианта за пържене на кюфтата. Ако имате фритюрник, леко сплеснете оформените на топки кюфтета, овалвате ги в брашно и ги пържете на 190 °C на предварително загрят фритюрник до златист-кафяф цвят.

Ако нямате фритюрник, пържете кюфтета в тигана с загрято олио, като първо ги оформяте, овалвате ги с брашно и ги пържете хубаво до златисто кафяв цвят и от двете страни.

Пържите ги всичките, след което ги махате всичките и поставяте другите по същия начин, пържите, докато ви свършат кюфтетата.

Уникални сочни пържени кюфтета от кайма могат да бъдат поднесени със салата по ваш избор - в случая е класиката зелева салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: