Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Уникални сочни пържени кюфтета от кайма

Уникални сочни пържени кюфтета от кайма

The Fire LionThe Fire Lion
Новак
3221543207
Уникални сочни пържени кюфтета от кайма3 / 3
13/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
22 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
82 мин.
Порции
20
"Уникални сочни пържени кюфтета от кайма могат да бъдат поднесени със салата по ваш избор - в случая е класиката зелева салата."

Необходими Продукти

  • кайма - 2 кг
  • лук - 4 бр. кромит
  • яйца - 4 бр.
  • хляб - 14 филии
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • магданоз
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете каймата за кюфтетата, почистете и измийте лука хубаво и го нарежете на ситно, чукнете 4-те яйца в купата, добавете 14-те филии, които сте потопили предварително във вода и сте ги изстискали, подправките на вкус и нарязания на ситно магданоз.

Омесете сместа за кюфтетата хубаво, след което оформете кюфтенцата от каймата, която сте омесили, като се постараете да са еднакви по-големина.

Има два варианта за пържене на кюфтата. Ако имате фритюрник, леко сплеснете оформените на топки кюфтета, овалвате ги в брашно и ги пържете на 190 °C на предварително загрят фритюрник до златист-кафяф цвят.

Ако нямате фритюрник, пържете кюфтета в тигана с загрято олио, като първо ги оформяте, овалвате ги с брашно и ги пържете хубаво до златисто кафяв цвят и от двете страни.

Пържите ги всичките, след което ги махате всичките и поставяте другите по същия начин, пържите, докато ви свършат кюфтетата.

Уникални сочни пържени кюфтета от кайма могат да бъдат поднесени със салата по ваш избор - в случая е класиката зелева салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: