Начин на приготвяне
В голяма купа сложете каймата за кюфтетата, почистете и измийте лука хубаво и го нарежете на ситно, чукнете 4-те яйца в купата, добавете 14-те филии, които сте потопили предварително във вода и сте ги изстискали, подправките на вкус и нарязания на ситно магданоз.
Омесете сместа за кюфтетата хубаво, след което оформете кюфтенцата от каймата, която сте омесили, като се постараете да са еднакви по-големина.
Има два варианта за пържене на кюфтата. Ако имате фритюрник, леко сплеснете оформените на топки кюфтета, овалвате ги в брашно и ги пържете на 190 °C на предварително загрят фритюрник до златист-кафяф цвят.
Ако нямате фритюрник, пържете кюфтета в тигана с загрято олио, като първо ги оформяте, овалвате ги с брашно и ги пържете хубаво до златисто кафяв цвят и от двете страни.
Пържите ги всичките, след което ги махате всичките и поставяте другите по същия начин, пържите, докато ви свършат кюфтетата.
Уникални сочни пържени кюфтета от кайма могат да бъдат поднесени със салата по ваш избор - в случая е класиката зелева салата.