Свинско със сметана и копър

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Свинско със сметана и копър
Снимка: Evgenia
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Свинско с копър в разкошна комбинация от бяло вино и сметана - просто вкусно!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • кромид лук - 1 бр.
  • бяло вино - 3/4 ч.ч.
  • течна сметана - 1/2 ч.ч., 22 % масленост
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • копър - пресен
  • горчица - 1 ч.л., Дижонска
  • бульон - от задушаването на месото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, осоляваме и нарязваме на дребни парчета месото. Поръсваме го с черен пипер.

След което го запържваме, първо, на тиган за около 3 минути, а след това го задушаваме до омекване и докато изври водата, която е отделило, на умерен огън, покрито с капак (ако е необходимо, добавяме още малко вода при задушаването на месото).

Задушаваме настъргания на ренде лук в друг тиган със загрято олио на умерен котлон - около минута. Добавяме виното и малко от бульона, в който се задушава месото, и бъркаме.

След около 5 минути добавяме и сметаната (на стайна температура).

Бъркаме, докато сосът се сгъсти. Махаме тигана от котлона и добавяме горчицата и нарязания на ситно копър, като разбъркваме до хомогенна смес.

Преместваме задушеното свинско в чиния и го заливаме със сметановия сос с копър.

Поднасяме свинско с копър топло! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: