Ябълков оцет

ГеоргиГеоргиНовак
10/10/2014
"Не си давайте парите за химии, а си пригответе ябълков оцет вкъщи!"
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 137
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ябълки - 4 кг
  • мая - 50 г бирена
  • ръжен хляб - 200 г сух
  • вода - 5 л
  • захар - 500 г
  • мед - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете ябълките, след което прибавете към тях водата, захарта, бирената мая и хляба. Разбъркайте сместа и я оставете в отворен съд на тъмно място.

Сместа трябва да престои така 10 дни при температура 20 градуса, като всеки ден се разбърква по два пъти с дървена лъжица.

След като минат 10 дни прецедете кашицата през марля и към течността прибавете меда.

Оставете течността в покрит с марля съд, отново при температура 20 градуса, докато продължава ферментацията и оцетът се избистри.

Прецедете го отново и вече го налейте в бутилки. Съхранявайте на студено място. Оцетът ще бъде годен след 2 месеца.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Сергей Анчев
Сергей Анчев
04.11.2019 17:21
Нещо не сте на ясно с материята, за която пишете. След алкохолната ферментация вие добавяте мед, което разваля работата
0
0
Сергей Анчев
Сергей Анчев
04.11.2019 17:08
Това не е оцет, а просто едни вкиснали ябълки
0
0