Начин на приготвяне
Брашното се пресява, добавя се разбърканата мая с водата и яйцето. Разбърква се малко по-малко и се добавя постепенно захарта, солта и олиото.
Разбъркваме до получаването на меко тесто, което се оставя да втаса за 1 час в предварително загрята фурна на 180 градуса.
След като изтече времето се намазва питката с олио и се слага да се пече за 40-50 минути във фурната на 180 градуса.
След като се извади от фурната се покрива с влажна кърпа и се оставя малко да изстине.
Коментари
Вода за маята....ха, ха. Само толкова вода ли?
Иииии втасва за един час на 180 градуса.
Безумие. За толкова време и на тази температура ще излезе като брикет. И после я печем на същата температура още 40-50 нимути, ама първо трябва да викаме пожарната, а пък после няма нужда да я загъваме с кърпа, а направо да потегля към контейнера...., ако е останало все още нещо неизпепелено.