Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пиле по тайландски с кокосово мляко

Пиле по тайландски с кокосово мляко

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Пиле по тайландски с кокосово мляко
Снимка: Evgenia
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Поканете вкуса на Тайланд в дома си с това вкусно пиле по-тайландски"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 450 г
  • кокосово мляко - 400 мл
  • лук - 1 бр, кромид
  • чесън - две скилидки
  • соев сос - 1 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 - 2 щипки
  • лют червен пипер
  • зехтин
  • сол
  • царевично нишесте - 1/2 ч.л.
  • фъстъчено масло - 1 - 2 с.л., по желание
  • Гарнитура
  • ориз - 1/3 ч.ч.
  • куркума - 1 щипка
  • масло
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и измиваме лука и чесъна. Лука настъргваме на ренде, а чесъна нарязваме на ситно. След което ги запържваме в тиган с капак и добавен в него зехтин, на умерен огън, за около 1-2 минути.

Добавяме кетчупа, захарта и подправките. Разбъркваме до хомогенна смес за минута-две.

Включваме и нарязаното на малки парчета месо, предварително накиснато в соевия сос. Разбъркваме докато месото побелее.

Изливаме и кокосовото мляко към месото. Оставяме да къкри, покрито с капака на тигана за около 20 минути на тих огън. Разбъркваме периодично ястието, за да не загори.

Пет минути преди да изключим котлона, добавяме и разтвореното в малко вода царевично нишесте, при периодично разбъркване.

Гарнитурата приготвяме, като сваряваме ориза и добавяме към него куркума, масло и сол.

Поднасяме ястието топло. Предложих с препечени парчета тортила, намазани с масло и поръсени с чесън на прах!

Да ви е сладко!

Тайландската кухня определено очарова с вкусове и аромати, затова препоръчваме да опитате и тайландските рецепти за пилешко къри и лепкав ориз с манго.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: