Начин на приготвяне
Обелваме и измиваме лука и чесъна. Лука настъргваме на ренде, а чесъна нарязваме на ситно. След което ги запържваме в тиган с капак и добавен в него зехтин, на умерен огън, за около 1-2 минути.
Добавяме кетчупа, захарта и подправките. Разбъркваме до хомогенна смес за минута-две.
Включваме и нарязаното на малки парчета месо, предварително накиснато в соевия сос. Разбъркваме докато месото побелее.
Изливаме и кокосовото мляко към месото. Оставяме да къкри, покрито с капака на тигана за около 20 минути на тих огън. Разбъркваме периодично ястието, за да не загори.
Пет минути преди да изключим котлона, добавяме и разтвореното в малко вода царевично нишесте, при периодично разбъркване.
Гарнитурата приготвяме, като сваряваме ориза и добавяме към него куркума, масло и сол.
Поднасяме ястието топло. Предложих с препечени парчета тортила, намазани с масло и поръсени с чесън на прах!
Да ви е сладко!
Тайландската кухня определено очарова с вкусове и аромати, затова препоръчваме да опитате и тайландските рецепти за пилешко къри и лепкав ориз с манго.