Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постно прясно зеле

Постно прясно зеле

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Постно прясно зеле2 / 9
15/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Това постно зеле ни кара да се замислим дали да не станем вегани за малко Ужасно вкусно е"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 кг
  • домати - 1 ч.ч. настъргани
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 70 мл
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на тънки ивички и го посолете. Задушете го в олиото на тих огън.

Когато поомекне, добавете 1 к.ч. топла вода и настърганите домати. Оставете да ври на тих огън.

Към свареното зеле прибавете червения пипер и размитото в малко вода брашно.

Задушавайте още 5 минути и подправете с магданоза и черния пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Брашно,зеле нещо....
13.08.2023 21:41
3
Анонимен
Анонимен
А брашното защо?
24.07.2022 15:11
6
2
1
Покажи всички подкоментари
Стефани Николова
Стефани Николова
Получи ми се страхотно,а все още съм на нулево ниво в готвенето! Вече е добавена в книгата ми с рецепти !
20.05.2019 17:48
11
1