Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Гръцка разядка Мелидзано салата

Гръцка разядка Мелидзано салата

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Гръцка разядка Мелидзано салата4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Страхотна гръцка разядка Мелидзано салата, която можете да поднесете лаваш, гризини, крекери или брускети."

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр, средни
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • зехтин - 30 мл
  • лимонов сок - 20 мл
  • орехи - 30 г
  • кисело мляко - 100 г, висока масленост
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните нарязах и посолих. Оставих за половин час, да си пуснат горчивото. Измих и подсуших.

Изпекох патладжаните върху хартия за печене в тава на 200 градуса. По традиция патладжана е добре да се препече. Да има пушен аромат. Но може и вместо това да се използва малко пушен червен пипер. Аз изпекох на колелца и с обелката. Може обаче да изпечете на половинки и да използвате средната месна част.

Извадих патладжаните и поставих в дълбока купа, като се охладиха прибавих нарязан магданоз, чесън, смлени орехи, сол, зехтин лимонов сок и пасирах.

Като стана гладка смес добавих киселото мляко и разбърках.

Сервирах и отгоре полях с още малко зехтин.

Мелидзано салатата върви идеално с лаваш, особено пълнозърнест, но можете да ги поднесете с гризини, крекери или брускети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: