Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Лаврак на фурна

Лаврак на фурна

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Лаврак на фурна
Снимка: Невена Блажева Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Поднасям лаврак на фурна със свежи резени лимон и отново зелени билки."

Необходими Продукти

  • лаврак - 4 бр. почистен
  • лимони - 2 бр.
  • розе - 1/ 2 ч.ч.
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • каперси - 100 г
  • чери домати - 1 шепа
  • чесън - 2 големи глави
  • сол
  • пипер микс - млян
  • пушен червен пипер
  • тарос
  • мащерка
  • розмарин
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения лаврак осолявам и поръсвам с микс пипер . В коремчетата подреждам нарязани парчета лимони и от зелените подправки.

В подходяща тава постилам дъното с хартия за печене, намазвам със зехтин и подреждам стръкове от зелените подправки.

Върху тях подреждам рибата, подреждам около нея чери доматчета, каперси, глави чесън, срязани на две.

Поливам рибата с изцедения лимон, с розето и отново със зехтин.

Поръсвам с пушен червен пипер, завивам с алуминиево фолио и мятам във фурната на 200°C . След около 45 мин отстранявам фолиото и допичам рибата на фурна до приятен загар .

Поднасям лаврак на фурна със свежи резени лимон и отново зелени билки.

Ако обичаш да хапваш лаврак, опитай непременно и другите ни рецепти за лаврак печен на скара или лаврак на тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: