Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушено свинско с червен пипер (Vepřové na paprice)

Задушено свинско с червен пипер (Vepřové na paprice)

MilenMilen
Новак
1214330
Задушено свинско с червен пипер (Vepřové na paprice)
Снимка: Milen
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Задушено свинско с червен пипер Vepřové na paprice - крехко и сочно месце в уникално вкусен сос."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г плешка или бут
  • лук - 2 - 3 глави
  • олио - 100 мл
  • готварска сметана - 250 мл
  • червен пипер - 15 г
  • бахар - 3 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • ориз - 250 г
  • черен пипер - млян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушено свинско с червен пипер Vepřové na paprice - крехко и сочно месце в уникално вкусен сос.

Това ястие е пренесено от Унгария в Чехия и едно от най-популярните в чешката кухня. Месото се нарязва на средно големи парчета и се запържва в горещо олио за няколко минути.

Добавя се нарязаният лук и след като остане само на мазнина, се слага брашното и се запържва за 1-2 мин., добавяме червения пипер и веднага се налива 1 л вода или бульон.

След като заври, се слагат дафиновите листа и бахара. Под капак се задушава на слаб огън за около 1 ч.-1ч. 30 мин. или докато месото е напълно готово.

Може да се добавя още вода или бульон по време на готвенето.

Когато месото е готово, го посоляваме и добавяме сметаната и оставяме още 5-10 мин. на слаб огън. Сервира се с варени макарони, варен ориз, кнедли или хляб.

Аз сервирах задушеното свинско с топки варен ориз за суши известни като онигири. Оризът се вари и след като изстине леко, с мокри и посолени ръце се оформят оризови топки. В този вариант напомня и на познатия тас кебап или къри.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: