Начин на приготвяне
Измиваме и накисваме червената леща, най-добре за една нощ. След това я прецеждаме и към нея добавяме всички останали съставки.
Блендираме до получаване на хомогенна смес и оформяме на няколко по-малки топчета, като ги поставяме едно до друго в тавичка върху хартия за печене.
По желание може да поръсим хляба от леща с ядки, семена или подправки.
Печем в предварително загрята фурна на 180° за 35 мин с вентилатор. Ако нямате вентилатор, времето може да е по-дълго, според зависимост от вашата фурна.
При проверяване с клечка е важно да се боцка между топките, за да не спадне веган хлябът.
Честото отваряне на фурната може да има същия негативен ефект.
Приятно готвене и добър апетит с нашия веган хляб от червена леща!
Опитай и другите ни рецепти с червена леща.
Коментари
Намалих хуска на 30г.,защото ми идва в повече и трудно блендирам. Добавих и ким в сместа, защото според мен ще си върви! Благодаря!
Поздрави! :)