Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле със зеленчуци по азиатски

Пиле със зеленчуци по азиатски

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Чирак
597291691
Пиле със зеленчуци по азиатски4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Пиле със зеленчуци по азиатски - сервираме от всичко в чинията, хапваме и ушите ни плющят"

Необходими Продукти

  • пилешко бонфиле - 500 г
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чили сос - сладък
  • сол
  • соев сос
  • кетчуп
  • горчица
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това пиле по китайски, първо, режем месото на кубчета и го оставяме в купа. Прибавяме сол, соев сос, горчица, кетчуп, сладко чили. Объркваме и оставяме да престои.

През това време приготвяме зеленчуците. Белим патладжана и режем на ивици.

Същото правим с тиквичките. Печем на тиган с малко мазнина, овкусяваме със сол, соев сос и риган.

Сипваме ги в тенджера и печем домата, нарязан на едри филийки, следва лукът - пак на филийки.

Слагаме при зеленчуците. Добавяме малко чили и соев сос за допълнителен вкус и объркваме.

Запичаме пилешкото на тигана и добавяме към зеленчуците.

Пиле със зеленчуци по азиатски - сервираме от всичко в чинията, хапваме и ушите ни плющят.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пилешко по китайски, пиле със зеленчуци или нашия ориз по китайски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: