Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Яхния с нахут със спанак

Яхния с нахут със спанак

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Яхния с нахут със спанак3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Нужни са ви повече витамини и вкус в ястията - вижте тази вкусна яхния със спанак и нахут"

Необходими Продукти

  • олио - 5 с.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр., червена
  • нахут - 2 бр., консерва (400 г)
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • оризово брашно - 2 с.л.
  • домати - 4 бр.
  • бульон - 1 л зеленчуков или гъбен
  • спанак - 300 г
  • лют червен пипер - 1 щипка на люспи
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в сгорещеното олио с щипка сол. Към тях се добавя наситненият морков и червената чушка.

Добавят се червеният пипер и оризовото брашно, наситнените скилидки чесън и всичко се разбърква.

Сипват се отцеденият нахут, бульонът и настърганите на едро ренде домати. Яхнията се овкусява със сол, черен пипер, лют червен пипер и кимион и се готви още 20 минути на слаб огън.

Накрая се прибавя измитият и накълцан пресен спанак към яхнията с нахут.

Готви се за още няколко минути и се дърпа от котлона яхнията с нахут със спанак.

Добър апетит!

Ако апетитът ви се е покачил, то вижте и тези рецепти за яхния със спанак и постна яхния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: