Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Миш-маш по свежата версия

Миш-маш по свежата версия

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
2121752
Миш-маш по свежата версия
Снимка: Denis Biserov
2 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Тази рецепта придава свежест и вкус на всяка трапеза с простота и бързина в приготвянето си. Опитайте този миш-маш, богат на цветове и вкус, който ще се хареса на всички."

Необходими Продукти

  • олио - 10 мл
  • краве сирене - 80 г
  • яйца - 3 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • домати - 1/2
  • червен лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1/4 вр.
  • лют червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Миш-машът е класическо българско ястие, което съчетава свежи зеленчуци, яйца и краве сирене в изкусителна смес от аромати и текстури.

Тази традиционна рецепта придава свежест и вкус на всяка трапеза с простота и бързина в приготвянето си. Опитайте този миш-маш, богат на цветове и вкус, който ще се хареса на всички.

Начин на приготвяне:

1. Подготовка на зеленчуците: Започнете с подготовката на съставките. Нарежете червения лук на тънки полумесеци, а чесъна – на ситно. След това нарежете чушките на малки кубчета и домата на ситни парченца. Накълцайте магданоза на дребно;

2. Запържване на лука и чесъна: Загрейте олиото в тиган на средна температура. Добавете нарязания лук и чесън и ги запържете за 2-3 минути, докато омекнат и започнат леко да златистеят;

3. Добавяне на чушките: Прибавете нарязаните чушки към тигана и гответе за още 3-4 минути, докато омекнат и се сготвят добре. Разбърквайте периодично, за да се изпържат равномерно;

4. Чукнете яйцата и ги добавете към зеленчуците в тигана. Гответе на средна температура, като разбърквате често, докато яйцата се сготвят и станат пухкави, около 2-3 минути;

5. Добавяне на доматите и сиренето: След като яйцата са готови, добавете нарязаните домати и натрошеното сирене. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки;

6. Финално овкусяване: Подправете с нарязан магданоз, сол, черен пипер, чубрица и малко лют червен пипер на вкус. Разбъркайте внимателно и оставете на котлона още 1-2 минути, докато всички аромати се съчетаят;

7. Сервиране: Поднесете миш-маша топъл, гарниран със свежи листенца магданоз отгоре. Насладете се на това ароматно и вкусно ястие! Да ви е сладко :)

Тази рецепта за миш-маш е идеална за любителите на традиционната българска кухня, които обичат да приготвят нещо бързо, лесно и същевременно вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: