Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Най-вкусната супа от лапад

Най-вкусната супа от лапад

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Най-вкусната супа от лапад
Снимка: Мина Димитрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Супата от лапад е любима на 6 генерации в нашата фамилия и можем само да ви препоръчаме тази уникално вкусна лападена супа"

Необходими Продукти

  • лапад - 800 г листа
  • лук - 1 глава стар
  • моркови - 2 бр.
  • левурда - 1 връзка див чесън
  • олио - 30 мл
  • чесън - 3 бр. скилидка
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • ориз - 1/4 ч.ч.
  • джоджен - 1 клонка
  • девесил - 1 клонка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • Застройка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • лимонтузу - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставя се вода около /2 литра/ на котлон да заври с малко сол. След като водата заври, се оставя почистен и измит лапад. Вари се 3-5 минути.

Лападът се отцежда и нарязва на ситно. Морковите, лукът и скилидките чесън се нарязват на ситно и се поставят в олиото с малко вода, да се задушат. Дивият чесън се прибавя и когато зеленчуците поомекнат, се добавя лападът, оризът, червеният пипер, джодженът, девесила и горещата вода.

Прибавят се и предварително измитият и почистен ориз. Когато оризът е сварен, се отстранява пролетната супа от котлона и се прави застройка.

В купа се разбиват яйцата с киселото мляко, черен пипер и лимонтузу се разбъркват до еднородна смес.

Постепенно се добавя част от бульона на супата от лапад и се разбива добре.

Отстранява се тенджерата от котлона и се добавя застройката на тънка струя, като се бърка непрекъснато. Лападената супа се посолява след застройката на вкус.

Вижте още как да консервирате лапад или за по-лесно - как да съхраните правилно лапад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Прекрасна е и любима!
30.09.2024 17:47
1