Начин на приготвяне
Първото нещо, което трябва да направим за този сладкиш с грозде, е да измием гроздето, да го разделим на половинки и да го почистим от семките.
След това в купа си разбиваме яйцата със захарта. Разтопяваме маслото.
Смесваме содата за хляб с киселото мляко и разбъркваме. Прибавяме маслото, киселото мляко със содата, ванилията и канелата към разбитите със захарта яйца.
Отново разбиваме.
След това постепенно си добавяме пресятото брашно и бъркаме с шпатула.
Приготвяме правоъгълна форма за хляб, намазваме я със зехтин, слагаме хартия за печене, която също намазваме със зехтин и малко брашно.
Изсипваме смета вътре и заглаждаме хубаво. Овалваме гроздето в захар и подреждаме върху сладкиша.
Печем на 180 °C фурна за 30-40 минути.
Проверявайте с шишче или клечка за зъби. След като сладкишът с грозде се изпече, го оставяме леко да се охлади, преместваме в подходящ поднос, поръсваме с пудра захар и сервираме.
Да ви е сладко!
Вижте още как се прави петмез от грозде и как влияе гроздето на холестерола.