Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Ребърца»Телешки ребра по американска рецепта

Телешки ребра по американска рецепта

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Телешки ребра по американска рецепта
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
3
"Американците са майстори на ребързата - тази телешки ребра по американска рецепта го доказва още веднъж."

Необходими Продукти

  • телешки ребра - 700 г
  • краве масло - 60 г
  • лук - 2 глави
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • кафява захар - 1 ½ с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1/3 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • синап - 1/3 ч.л.
  • кориандър - 1/3 ч.л.
  • чесън - 1/3 ч.л.
  • бахар - 1/3 ч.л.
  • кимион - 1/3 ч.л.
  • мащерка - 1/3 ч.л.
  • салвия - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете ребрата с хладка вода, за да премахнете парченцата кости от разфасоването.

Обелете зеленчуците и ги нарежете на колелца. Смесете всички подправки. Поръсете с подправката леко зеленчуците и подредете, първо, лука на колелца на дъното на тавата, след това наредете картофите и накрая морковите.

С останалата смес от подправки покрийте обилно телешките ребра, като е добре това да го направите поне половин час преди печене.

Накрая наредете ребрата с месото надолу към зеленчуците. Добавете на малки бучки маслото по ребрата.

Покрийте тавичката с алуминиево фолио. Загрейте фурната на 120 °C и поставете тавичката за около 3 – 3.5 часа.

Половин час преди изключване махнете фолиото от тавичката с телешки ребра по американска рецепта.

Вижте още тайни на сочните телешки ребра и разберете колко се пекат ребрата на скара или фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: