Начин на приготвяне
Рулцата от раци се оставят да се размразят на стайна температура. Отделя се червената част внимателно настрана, а бялата се нарязва на ситно и се смесва с част от крема сиренето. Краставицата се нарязва на тънки колелца.
Императорският ориз се сварява според указанията на опаковката в съотношение с вода 1:2. Поставя се кърпа и се оставя настрана до пълното изстиване. Оцета и захарта се смесват, леко се нагряват и разбъркват до напълно разтваряне на захарта в оцета.
След това течността се прибавя към ориза. Вземате картон от сурови яйца. Застилате го с прозрачно домакинско фолио и във всяко гнездо поставяте червената част от рулцата от раци, след това прибавяте от сместа от нарязани рулца от раци с крема сирене, поставя се колелце краставица, малко от останалото крема сирене, лъжица от императорският ориз и най-отгоре се отрязва квадратче от кората от водорасли Нори.
Така се процедира с всички останали гнезда от кората и докато свършат продуктите. Домашното суши се покрива с парче прозрачно фолио за свежо съхранение, притиска се с пръсти внимателно и се оставя в хладилник за няколко часа. При сервирате се обръща в обратната посока, така че кората от Нори да остане за основа на сушито, а рулцата от раци от горната част.
Суши с императорски ориз - екзотично, ефектно и много вкусно. Може да сервираме с уасаби сос.