Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши с императорски ориз

Суши с императорски ориз

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5426k2k5
Суши с императорски ориз
Снимка: Мина Димитрова
6 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Суши с императорски ориз - екзотично, ефектно и много вкусно."

Необходими Продукти

  • императорски ориз - 100 г
  • водорасли нори - 1 кора/лист
  • рулца от раци - 20 бр.
  • краставици - 1/3 бр.
  • крема сирене - 150 г
  • оризов оцет - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рулцата от раци се оставят да се размразят на стайна температура. Отделя се червената част внимателно настрана, а бялата се нарязва на ситно и се смесва с част от крема сиренето. Краставицата се нарязва на тънки колелца.

Императорският ориз се сварява според указанията на опаковката в съотношение с вода 1:2. Поставя се кърпа и се оставя настрана до пълното изстиване. Оцета и захарта се смесват, леко се нагряват и разбъркват до напълно разтваряне на захарта в оцета.

След това течността се прибавя към ориза. Вземате картон от сурови яйца. Застилате го с прозрачно домакинско фолио и във всяко гнездо поставяте червената част от рулцата от раци, след това прибавяте от сместа от нарязани рулца от раци с крема сирене, поставя се колелце краставица, малко от останалото крема сирене, лъжица от императорският ориз и най-отгоре се отрязва квадратче от кората от водорасли Нори.

Така се процедира с всички останали гнезда от кората и докато свършат продуктите. Домашното суши се покрива с парче прозрачно фолио за свежо съхранение, притиска се с пръсти внимателно и се оставя в хладилник за няколко часа. При сервирате се обръща в обратната посока, така че кората от Нори да остане за основа на сушито, а рулцата от раци от горната част.

Суши с императорски ориз - екзотично, ефектно и много вкусно. Може да сервираме с уасаби сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: