Начин на приготвяне
Настържете тиквичката на едро ренде без да я белите. Поръсете със солта, разбъркайте и прехвърлете в гевгир, за да се отцежда водата, която ще отдели. Сложете отдолу купичка и от време на време притискайте с лъжица, за да се отцедят тиквичките по- бързо. Този процес отнема около 20-30 минути.
През това време накълцайте лука на ситно и го запържете в зехтина до златисто.
Извадете запържения лук и го сложете в купа. Към него натрошете сиренето и накълцайте свежите листа от мента и магданоз.
Отделно разбийте яйцата и прибавете брашното с бакпулвера. Разбъркайте на гладка кашичка или да кажем - рядко тесто. Сипете го при сиренето и лука.
Добавете настърганите и добре отцедени тиквички към всичко останало в купата и разбъркайте до хомогенна смес.
Загрейте олиото и с лъжица загребвайте и пускайте от сместа в тигана. Пържете бухтичките до златисто от двете страни.
Изваждайте върху два пласта кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
Сервирайте бухтите с тиквичка и сирене със сос по избор. Много им отива млечен сос от цедено мляко, чесън, лимон и копър, а защо не и доматен сос или лютеничка.
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и нашите кюфтета от тиквички или тези ракошни картофени кюфтета.