Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Паниран карфиол с царевично брашно

Паниран карфиол с царевично брашно

Паниран карфиол с царевично брашно
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Паниран карфиол с царевично брашно - златист и хрупкав отвън, а отвътре крехък и сочен."

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 средно голяма глава
  • сол
  • царевично брашно - 200 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер 1/4 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива и нарязва на филии, като се оставя част от пънчето, за да не се разпадне. Всеки резен се бланшира във вряща вода за няколко минути. Изважда се и се оставя да се отцеди.

В чиния се смесват царевичното брашно, червеният и черният пипер. Размесват се хубаво до еднородност.

В друга разлата купа се разбиват яйцата.

Всеки резен карфиол се поръсва със сол, овалва се в брашно, потапя се в разбитите яйца и отново овалва в брашно, след което изпържва в сгорещено олио.

Готовият карфиол пане се поставя върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина. Сервира се със чеснов сос или друг по желание.

Освен този паниран карфиол с царевично брашно може да разгледате и нашите рецепти за кюфтенца от карфиол, уникално вкусен пълнен карфиол и нежна крем супа от карфиол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: