Начин на приготвяне
Карфиолът се измива и нарязва на филии, като се оставя част от пънчето, за да не се разпадне. Всеки резен се бланшира във вряща вода за няколко минути. Изважда се и се оставя да се отцеди.
В чиния се смесват царевичното брашно, червеният и черният пипер. Размесват се хубаво до еднородност.
В друга разлата купа се разбиват яйцата.
Всеки резен карфиол се поръсва със сол, овалва се в брашно, потапя се в разбитите яйца и отново овалва в брашно, след което изпържва в сгорещено олио.
Готовият карфиол пане се поставя върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина. Сервира се със чеснов сос или друг по желание.
Освен този паниран карфиол с царевично брашно може да разгледате и нашите рецепти за кюфтенца от карфиол, уникално вкусен пълнен карфиол и нежна крем супа от карфиол.