Пастърма от бут

Пастърма от бут
Снимка: Ваня Георгиева
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Домашна пастърма от бут - мезе за вино в студените зимни нощи."

Необходими Продукти

  • свински бут - 2 кг.
  • сол - 90 г ситна
  • червен пипер - 50 г
  • чубрица - 2 с.л.
  • сминдух - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският бут се измива и се нарязва на не много дебели парчета. Солта се овалва равномерно по парчетата месо.

Слага се в плаке или тавичка и се покрива със стреч фолио. Така престоява 7 дни в хладилник. След седмия ден се вади и без да се измива се папиросва с подправките, които са ситно стрити.

Всяко парче се промушва и се слага кука, с която се закача на хладно и проветриво място.

За целта е най-добре в таванско помещение. Може да опитате след седмица дали е готова свинската пастърма. Страхотно мезе за вино в студените зимни нощи.

Домашна пастърма от бут - мезе за вино в студените зимни нощи.

Вижте още много вкусни идеи за домашна пастърма.

Прочетете също кое месо е подходящо за пастърма и какви подправки се слагат на пастърма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: