Начин на приготвяне
От всички продукти се приготвят три различни смеси. Затова си пригответе три купи.
Смес 1 >> Разбийте половината от маслото, половината от пудрата захар и жълтъците от яйцата с миксер.
Смес 2 >> Белтъците и останалата половина пудра захар разбийте на сняг. Добавете смлените бадеми и орехите и внимателно разбъркайте.
Смес 3 >> Прясното мляко, какаото и останалото масло сложете в малък съд и сварете на слаб огън, докато се сгъсти.
След като поизстине, прибавете ваниловата захар, ромът и лимоновата кора.
---
Смесете Смес 1 и Смес 3. След това добавете Смес 2 и разбъркайте внимателно.
Изсипете в намаслена тавичка и печете на 180°C 25 минути.
Пригответе глазурата за сладкиша, като в тенджерка сложите млякото да кипне. След това към него добавете шоколада, начупен на парченца, маслото, какаото и накрая пудрата захар.
Разбърквайте с дървена шпатула до напълно разтопяване на шоколада и сгъстяване. След това оставете настрани, да се охлади малко и да се посгъсти.
След като изстине шоко сладкишът, го залейте с глазурата.
Оставете готовия коледен сладкиш без брашно в хладилника за няколко часа преди консумация.
Вижте също как да направите шоко цветя за декорация, както и как се прави шоко панделка.