Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Канелени рула с ябълки и орехи

Канелени рула с ябълки и орехи

ЕлицаЕлица
Помощник Готвач
473443681
Канелени рула с ябълки и орехи
Снимка: Елица
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Канелените рулцата охладете леко и украсете с глазурата и накълцани ядки. Всички вкъщи ще ви благодарят от сърце."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • мая - 1 пакетче суха
  • краве масло - 40 г разтопено
  • кардамон - 1 ч.л.
  • яйце - 1
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За канелената смес
  • краве масло - 125 г меко
  • кафява захар - 125 г
  • канела - 1 ч.л.
  • За сместа с ябълките
  • ябълки - 3 бр.
  • масло - 30 г
  • ром - 30 мл
  • захар - 1 с.л.
  • орехи - 1 шепа смлени
  • За глазурата
  • масло - 100 г меко
  • пудра захар - 100 г
  • крем сирене - 200 г стайна температура
  • ванилия - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете тесто, като смесите мляко с мая и захар. В купата на хлебопекарна сложете брашно и сол, направете кладенче и изсипете млякото с маята, 1 яйце, масло и оставете на програма за замесване на меко тесто.

Покрийте с домакинско фолио и оставете да втаса.

Направете сместа с ябълките, като ги нарежете на кубчета и ги запържите в масло с малко захар ром, трябва леко да омекнат. Като се охлади, поръсете с накълцани орехи.

Направете канелената смес, като смесите меко масло с канела и захарта.

Разточете готовото тесто на кора с дебелина около 1 см, намажете с маслото и поръсете с ябълките.

Нарежете на ленти и навийте на рула. Подредете в тава и оставете за 30-40 минути на стайна температура, покрито с кърпа.

После изпечете на 180 °C за около 20 минути.

Пригответе глазурата, като смесите крема сиренето, пудра захар и ванилия.

Извадете от фурната канелените рулцата, охладете леко и украсете с глазурата и накълцани ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: