Начин на приготвяне
Направете тесто, като смесите мляко с мая и захар. В купата на хлебопекарна сложете брашно и сол, направете кладенче и изсипете млякото с маята, 1 яйце, масло и оставете на програма за замесване на меко тесто.
Покрийте с домакинско фолио и оставете да втаса.
Направете сместа с ябълките, като ги нарежете на кубчета и ги запържите в масло с малко захар ром, трябва леко да омекнат. Като се охлади, поръсете с накълцани орехи.
Направете канелената смес, като смесите меко масло с канела и захарта.
Разточете готовото тесто на кора с дебелина около 1 см, намажете с маслото и поръсете с ябълките.
Нарежете на ленти и навийте на рула. Подредете в тава и оставете за 30-40 минути на стайна температура, покрито с кърпа.
После изпечете на 180 °C за около 20 минути.
Пригответе глазурата, като смесите крема сиренето, пудра захар и ванилия.
Извадете от фурната канелените рулцата, охладете леко и украсете с глазурата и накълцани ядки.