Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с ориз без варене

Пиле с ориз без варене

Georgi MarinovGeorgi Marinov
Новак
6516
Пиле с ориз без варене
Снимка: Georgi Marinov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Добър апетит, по-лесна рецепта за пиле с ориз от тази, трудно се намира!"

Необходими Продукти

  • пилешко бутче - 1 по - голямо
  • лук - 1 голяма глава
  • морков - 1 по - голям
  • чесън - 1 скилидка
  • ориз - 200 г
  • вода - 600 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • олио - на вкус
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме пилето и го запичаме на 180 °C в загрята фурна.

През това време нарязваме зеленчуците и ги запържваме заедно с ориза и след като са почти готови, добавяме и водата, да се загрее.

Вадим пилето от фурната, махаме го от тавата, в нея слагаме ориза и след това отново връщаме пилешките бутчета.

Мушкаме ги отново във фурната и след 40 минути сме готови за ядене на нашето пиле с ориз без варене.

Добър апетит, по-лесна рецепта за пиле с ориз от тази, трудно се намира!

Вижте още при каква температура и колко се пекат пилешки бутчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: