Веган тутманик

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7125k3k9
Веган тутманик
Снимка: Мария Божилова
5 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Веган тутманик - без яйца и без сирене, но със страхотен вкус!"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 3 ч.ч. бяло
  • чиа - 1 1/2 с.л.
  • бадемово сирене - 2 ч.ч. домашно
  • хималайска сол - 1 с.л.
  • олио - 2/3 ч.ч. + 3 с.л. за намазване на тавата.
  • вода - 1/2 ч.ч. + 50 мл за чията
  • ядков деликатес - 5 с.л. ферментирал, от лешници, кашу и кокос
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата за веган тутманик най-напред чиата се накисва в 50 мл за 10 мин. като периодично се разбърква.

Бялото лимецово брашно се слага в купа, в която ще се разбърква, прибавя се хималайската сол и се разбърква много добре, като в средата се прави кладенче.

Ферментиралият ядков деликатес от лешници, кашу и кокос се разрежда с 1/2 ч.л. вода и се разбърква много добре. Прибавя се содата и се разбърква, за да се загаси, като шупне, след което се изсипва в кладенчето на брашното.

Прибавя се предварително натрошеното домашното бадемово сирене, накисната чия и олиото. Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.

Сместа за здравословния тутманик се изсипва в тава, която предварително е намазана с олио 3 с.л.

Пече се 60 мин. на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Не пропускайте да изпробвате също икономичен постен тутманик и лимецов тутманик с кашкавал и сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: