Начин на приготвяне
Нарежете свинската плешка. Направете разрези по диагоналите, така че да се получат ромбове и овкусете със сол и черен пипер.
Сложете хартия за печене върху тавата и поставете пържолите в нея.
Ако са по-големи триъгълниците с топено сирене, ги срежете на две равни части.
Намажете топеното сирене върху пържолите. Запържете лука и гъбите с малко олио, сол и черен пипер за около 10 минути на тиган.
Сложете гъбите и лука на пържолите. Смесете и разбъркайте майонезата, настърганият кашкавал, едно яйце, сол, черен пипер и сложете сместа върху пържолите.
Печем крехки свински пържоли под шуба във фурната за 30 минути на 200°C или до зачервяване.
Бон Апети!
Вижте още за мариноването на вкусни пържолки, както и какво вино да поднесем с различните пържоли.
Коментари
1.Кашкавала поставен върху пържолите в началото ще изгори.
2. Ако се пече до готовност на кашкавала, то пък месото ще остане недопечено.