Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки свински пържоли под шуба

Крехки свински пържоли под шуба

ОлиОли
Чирак
4756253
Крехки свински пържоли под шуба
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Крехки свински пържоли под шуба определено е ястие за гости, с което ще блеснете."

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1.5 кг.
  • майонеза - 200 г
  • топено сирене - 6 триъгълника
  • гъби - 400 г
  • лук - 2 глави
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинската плешка. Направете разрези по диагоналите, така че да се получат ромбове и овкусете със сол и черен пипер.

Сложете хартия за печене върху тавата и поставете пържолите в нея.

Ако са по-големи триъгълниците с топено сирене, ги срежете на две равни части.

Намажете топеното сирене върху пържолите. Запържете лука и гъбите с малко олио, сол и черен пипер за около 10 минути на тиган.

Сложете гъбите и лука на пържолите. Смесете и разбъркайте майонезата, настърганият кашкавал, едно яйце, сол, черен пипер и сложете сместа върху пържолите.

Печем крехки свински пържоли под шуба във фурната за 30 минути на 200°C или до зачервяване.

Бон Апети!

Вижте още за мариноването на вкусни пържолки, както и какво вино да поднесем с различните пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Като идея вкусно, но с две забележки:
1.Кашкавала поставен върху пържолите в началото ще изгори.
2. Ако се пече до готовност на кашкавала, то пък месото ще остане недопечено.
20.02.2025 14:15
2