Бързи кашкавалки

Бързи кашкавалки5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Бързи, лесни, пухкави и много вкусни кашкавалки - вземете си втора."

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 250 г
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 450 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кашкавал - 150 г
  • краве масло - 30 г
  • ЗА ПОРЪСВАНЕ
  • кашкавал
  • самардала
  • семена - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа киселото мляко и содата. Разбъркайте и изчакайте да шупне.

След това прибавете останалите продукти в избраната по-горе последователност.

Последно добавете брашното, като заделите малка част от него за доомесване. Разбъркайте.

Към заделеното брашно добавете 1 лъжичка бакпулвер и го разстелете на плота. Доомесете тестото за кашкавалките.

Набрашнете добре плота и разточете тестото на правоъгълник с дебелина 0.5 см.

Намажете с разтопено и охладено масло и поръсете с настърган кашкавал.

Навийте тестото на руло и прищипете края, за да не се отваря при печене.

Нарежете рулото на 12 части.

Наредете отрязъците в тава, покрита с хартия за печене, и леко ги притиснете.

Поръсете с още малко настърган кашкавал, семена по избор и самардала и сложете да се пекат в загрята фурна на 180 °С за 20-25 минути до златисто.

Лесни, пухкави и много вкусни бързи кашкавалки.

Вижте още как да приготвите вкусни кренвиршки и не пропускайте още по-лесните рецепти за домашни сиренки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: