Начин на приготвяне
Смесете в купа киселото мляко и содата. Разбъркайте и изчакайте да шупне.
След това прибавете останалите продукти в избраната по-горе последователност.
Последно добавете брашното, като заделите малка част от него за доомесване. Разбъркайте.
Към заделеното брашно добавете 1 лъжичка бакпулвер и го разстелете на плота. Доомесете тестото за кашкавалките.
Набрашнете добре плота и разточете тестото на правоъгълник с дебелина 0.5 см.
Намажете с разтопено и охладено масло и поръсете с настърган кашкавал.
Навийте тестото на руло и прищипете края, за да не се отваря при печене.
Нарежете рулото на 12 части.
Наредете отрязъците в тава, покрита с хартия за печене, и леко ги притиснете.
Поръсете с още малко настърган кашкавал, семена по избор и самардала и сложете да се пекат в загрята фурна на 180 °С за 20-25 минути до златисто.
Лесни, пухкави и много вкусни бързи кашкавалки.
Вижте още как да приготвите вкусни кренвиршки и не пропускайте още по-лесните рецепти за домашни сиренки.