Начин на приготвяне
За тази рецепта за Кафявия ориз със спанак на фурна се измива много добре, слага се в купа със студена вода, прибавя се содата, разбърква се много добре и се оставя да се накисне за 1 час, след което водата се изхвърля и оризът се измива много добре.
В тиган с незалепващо покритие оризът се запържва с олиото, докато стане прозрачен.
Пресният лук и чесън се почистват, измиват и нарязват на ситно.
Спанакът се измива много добре и се нарязва на средно.
След като ориза в тигана се е запържил, се прибавят нарязаният пресен лук, чесън и спанак.
Разбърква се много добре, докато спанакът се задуши, след което се прибавя домашната вегета, нарязаният на ситно магданоз и листата от джоджен и червеният пипер. Сол не се прибавя т.к. в домашната вегета има сол. Разбърква се много добре и се изсипва в тенджера с капак. Прибавя се 4 ч.ч. топла вода.
Печем ориза на фурна 60 мин. на 220 градуса на вентилатор.
Вижте също колко време се кисне кафяв ориз. И защо той се превърна в кулинарна звезда - какви са ползите от кафявия ориз.