Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Кафяв ориз със спанак и вегета на фурна

Кафяв ориз със спанак и вегета на фурна

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7245k3k9
Кафяв ориз със спанак и вегета на фурна6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Кафяв ориз със спанак на фурна - полезно и много вкусно ястие без месо. Щом разберете за предимствата на кафявия ориз, вече само него ще приготвяте!"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг листа
  • зелен лук - 1 вр.
  • зелен чесън - 1 вр.
  • джоджен - 3 клонки, пресен
  • магданоз - 1 вр.
  • вегета - 3 с.л. домашна, от буркан
  • олио - 50 мл
  • кафяв ориз - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта за Кафявия ориз със спанак на фурна се измива много добре, слага се в купа със студена вода, прибавя се содата, разбърква се много добре и се оставя да се накисне за 1 час, след което водата се изхвърля и оризът се измива много добре.

В тиган с незалепващо покритие оризът се запържва с олиото, докато стане прозрачен.

Пресният лук и чесън се почистват, измиват и нарязват на ситно.

Спанакът се измива много добре и се нарязва на средно.

След като ориза в тигана се е запържил, се прибавят нарязаният пресен лук, чесън и спанак.

Разбърква се много добре, докато спанакът се задуши, след което се прибавя домашната вегета, нарязаният на ситно магданоз и листата от джоджен и червеният пипер. Сол не се прибавя т.к. в домашната вегета има сол. Разбърква се много добре и се изсипва в тенджера с капак. Прибавя се 4 ч.ч. топла вода.

Печем ориза на фурна 60 мин. на 220 градуса на вентилатор.

Вижте също колко време се кисне кафяв ориз. И защо той се превърна в кулинарна звезда - какви са ползите от кафявия ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: