Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирано пуешко месо

Консервирано пуешко месо

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Консервирано пуешко месо
Снимка: Живка Георгиева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
210 мин.
"Така правят предвидливите домакини - първо слагат в буркани, после в тавата и хоп - гозбата готова да 30 минути"

Необходими Продукти

  • пуешко месо
  • сол - 20 г на 1 кг
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва, осолява се хубаво - на 1 кг месо се слагат 20 г сол, или 1 равна с. л., нарежда се на наклонена повърхност за поне 12 часа върху найлон на студено. Така се отцежда от кръвта.

Запечатва се в буркани и вари поне 2 часа.

Непременно внимавайте със запечатването на бурканите и с избора на капачки, има много фалшиви капачки - тънки ламарини и лош силикон, който не прилепва хубаво и има възможност от бомбаж на бурканите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
преди доста години баба ми отглеждаше доста голямо количество пуйки и приготвяше консервите точно по този начин. Винаги ми е било по вкусно да си отворя един буркан и само да го стопля леко отколкото да приготвям месото в някаква манджа.
01.12.2018 20:12
5