Пирог с лук

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
03/12/2014
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо464
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете гладко тесто от пресятото брашно, маслото, киселото мляко и солта. Оформете го на топка и го оставете да престои в хладилник 3 часа, увито с кърпа.

Разточете охладеното тесто на кръг, с който трябва да покриете дъното и стените на подходяща тава, като тестото трябва да излиза от стените.

За плънката нарежете лука на кръгчета и го задушете в мазнина с малко сол. Оставете да се охлади и го смесете с разбитите яйца, сметана с подправките.

Излейте плънката върху тестото и сложете пирога да се изпече в загряна умерена фурна за около 40 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар