Начин на приготвяне
В дълбок тиган се запържва лукът, нарязан на полумесеци. Към него се добавя чесънът и червената чушка. Когато поомекнат се добавят пилешките дробчета.
След около минута-две, когато дробчетата се стегнат, се добавят гъбите и подправките (чубрицата, кърито, гьозум, сол, пипер, червен пипер) и се изчаква отново минута-две, като се разбъркват добре продуктите.
Към тях се добавя и червеното вино и се изчаква около 5-мин то да изври, така че сместа да остане сравнително без сос. Отделете от котлона като поръсите с прясно нарязан на ситно магданоз.
Разточете бутер тестото, така че по-голямата част от него да послужи за основа, която постилате в средно-голяма тава. Върху него нанасяте плънката, като с решетъчна лъжица се стараете в сместа да няма сос.
Разточвате капачето от бутер тесто и покривате плънката отгоре. Може да я украсите с ивички от нож и по мотив, който ви допада.
Отгоре намазвате с разбит жълтък и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна докато тестото се изпече и придобие коричка. Сервира се със свежа салата и чаша червено вино. Да ви е сладко ! :)
Коментари