gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Задушена дива патица

Задушена дива патица

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3313k
Задушена дива патица1 / 2
09/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Дивата патица иска специално внимание и точната марината, за да разкрие истинския си потенциал в кухнята"

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр.
  • корени - за супа
  • лук - 1 - 2 глави
  • сол
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • черен пипер
  • магданоз
  • оцет
  • олио - 250 г или масло
  • лимони - 1 бр.
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и корените за супа и ги пуснете в подсолена и кипяща вода. Добавете дафинов лист, черен пипер, бахар, нарязан лимон, сол на вкус и оцет. След като маринатата поври, залейте с нея почистената патица.

Оставете да престои така 2-3 дни. След това отцедете патицата, подсушете я и я запържете в сгорещена мазнина. Долейте вода и задушете птицата, докато омекне. Поднесете задушената дива патица с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: