Пилешка яхния

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай126146
21/01/2018
"Тази бабина рецепта буквално ни шашна! Вижте тайната съставка, която прави вкуса на тази селска пилешка яхния неповторим "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62 338
  • Преглеждания за месеца1318
  • Преглеждания за седмицата101
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пилешкото с малко черен пипер и го запържете от всички страни в голяма тенджера. Извадете запърженото месо и на негово място добавете дробчетата и запържете и тях.

Извадете дробчетата при пилето, долейте още мазнина при нужда и запържете накълцания ситно лук, настърганите моркови, няколко скилидки чесън по желание. Прибавете месото и долейте малко вино.

След като се изпари, добавете предварително смлените домати. Оставете ястието да къкри, докато сосът се редуцира и месото е напълно готово.

Посолете на вкус, добавете останалите подправки и доварете за още 10 минути. Ако сосът ви се струва твърде рядък, сгъстете с 1 с.л. брашно, размито в малко студена вода.

При поднасяне поръсете пилешката яхния със скълцан магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар