Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Домашни кифли с мармалад

Домашни кифли с мармалад

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Домашни кифли с мармалад
Снимка: Марияна
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 30 г
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - около 100 мл (непълна к.ч.)
  • мармалад - за пълнежа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете първо маята в леко топлото мляко с щипка захар. След като се активизира, добавете останалите продукти и замесете гладко тесто. Оставете го на топло място да втаса.

След това от тестото разточете овални кори с дебелина 5 мм. Разрежете корите на триъгълници, като може да решите колко големи искате да са кифлите.

В основата на всеки слагайте мармалад и завийте на кифли внимателно. Подредете кифлите в намазнена тава или застлана с хартия за печене. Оставете ги отново да втасат.

Намажете ги с разбит жълтък и поръсете с кристална захар. Сложете домашните кифли с мармалад в незагрята фурна и включете на 170-180 градуса. Изпечете ги до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: