Дупнишки кебапчета

Кристиян
Кристиян
Новак
29/01/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 550
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 1 кг
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лук - 150 г кромид (2 - 3 глави)
  • люти чушки - 5 - 6 бр. сушени
  • вода - 200 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното овнешко накълцайте ситно със сатър, след като сте го измили преди това.

Посолете месото, добавете кимиона, черния пипер и стритите лютиви пиперки, които предварително сте затоплили на печката.

Добре объркайте и оставете каймата да престои за едно денонощие на хладно.

На следващия ден я омесете със скълцания ситно лук и вода (колкото поеме) и оформете от нея кебапчета.

Изпечете ги на скара или грил до готовност.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар