Пълнено печено пиле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пълнено печено пиле
Снимка: rosicapi
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 цяло, заедно с дреболиите (към 1 кг)
  • наденица - 150 г
  • хляб - 1 фили (75 г) бял
  • яйца - 1 бр.
  • печурки - 250 г
  • олио - 100 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете най-напред дреболиите. След това ги отцедете и нарежете на ситно.

Сложете ги да се запържат в част от мазнината заедно с накълцаните наденица и гъби.

Добавете накиснатия във вода хляб и яйцето, като овкусите с подправките.

Напълнете пилето със сместа, зашийте при нужда и сложете да се пече в намазнена тава на умерена температура на фурната. От време на време поливайте пилето с останалата мазнина.

Тази рецепта е традиционна от село Душанци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: