Зеленчукова антипаста

MarianaMariana
Джедай
7
720
31/01/2015
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо936
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът и тиквичките се нарязват на тънки парчета по дължина, посоляват се и се оставят да се отцедят. В това време може да изпечете чушките на фурната, да ги обелите и да ги почистите от семките.

Отцедените тиквички и патладжан се запичат в грилован тиган или на скара, като трябва да внимавате да не ги препечете. Изпечените зеленчуци се овкусяват със сол и черен пипер на вкус.

Поливат се със зехтин, добавят се листата мента и се оставят 30 мин. в хладилник, за да се мариноват.

Преди поднасяне се поливат със сос винегрет, приготвен от равни части балсамов оцет и зехтин. Поднасят се с препечени хлебчета или гризини.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар