Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Грузинско сациви с пилешко месо

Грузинско сациви с пилешко месо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Грузинско сациви с пилешко месо1 / 2
04/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг филе
  • лук - 4 глави
  • чесън - 1 глава
  • орехи - 600 г
  • люти чушки - 1 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • карамфил - 5 бр.
  • черен пипер - 5 зърна
  • шафран - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л. млян
  • канела - на върха на ножа
  • сол - 2 щипки
  • нар - няколко зрънца по желание
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се слага в тенджера, залива се със студена вода, колкото да го покрие и се вари на силен огън 5 минути. Пяната се отстранява. Добавя се солта и котлонът се намалява. Вари се 40 минути на бавен огън, като от време на време се маха излизащата на повърхността мазнина и се слага в тенджерка.

Пилешкото месо се отцежда и се оставя да изстине. Бульонът се прецежда. Месото се нарязва на малки парчета. Лукът се нарязва на ситно. Запържва се на бавен огън до омекване в пилешката мазнина, за около 10-15 минути. Сваля се от котлона. Лютата чушка се нарязва на ситно.

Чесънът се реже на ситно и заедно с нарязаната люта чушка се счуква в хаванче, като се добавя солта. Орехите, черният пипер и карамфилът се смесват и се смилат.

Добавят се останалите подправки и царевичното брашно. Добавя се топъл бульон така, че да се получи гъста каша. Добавя се нарязаният чесън с лютата чушка и всичко се разбърква.

Бульонът се загрява набавен огън почти до кипване, след което котлонът се намалява. Добавя се ореховата смес при непрекъснато бъркане.

Бульонът трябва да къкри едва-едва. Добавя се лукът и пилешкото месо и всичко се готви още 5 минути. Добавя се оцетът и нарязаният на ситно магданоз. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади. Поднесете със зърна нар по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: