Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Кървавица по бански

Кървавица по бански

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Кървавица по бански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Общо
150 мин.
"Такава вкусотия сме ви приготвили за празника, че едно буре вино няма да ни стигне"

Необходими Продукти

  • бял дроб - от свиня
  • сърце - свинско
  • бъбреци - свински
  • далак - свински
  • месо - малко кърваво от врата и корема
  • сол - 25 г на 1 кг месо
  • черен пипер - 3 г смлян
  • джоджен - счукан на прах
  • чубрица - стрита
  • кимион - смлян
  • анасон - смлени семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От закланата свиня накълцайте ситно белия дроб, бъбреците, сърцето, далака и малко кърваво месо от корема и врата.

На кило месо добавете посоченото количество подправки, като грамажът на джоджена, чубрицата, кимиона и анасоновите семена трябва да е общо 10 г на 1 кг свинско.

Напълнете с добре обърканата смес дебели свински черва с тегло около 1 кг. Кървавиците се завързват в двата края с конец, надупчват се и се закачат на прът. Провесват се да се сушат на проветриво място.

Кървавиците по бански се поднасят варени, пържени или сурови, след като са добре изсъхнали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
33
20
10
Дай твоята оценка: