Киш с тиквички, домати и стилтън

Киш с тиквички, домати и стилтън

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
15/02/2015
"Стига с тези пици и пидета - опитайте нашия киш и няма да си помислите за друг"
Приготвяне25 мин.
Готвене65 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо804
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и солта в голяма купа, добавете маслото и олиото. Сипете 1 с.л. студена вода и забъркайте гладка смес, като може да се наложи да замесите с ръце.

Увийте тестото във фолио за свежо съхранение и го оставете за 30 минути в хладилник. В леко намазнена форма нанесете тестото и оформете краищата. Изрежете излишното с остър нож.

Надупчете тестото с вилица и го сложете в загрята на 190 градуса фурна за 15 минути. Извадете от фурната, намажете го с малко яйце и върнете за още 5 минути. Загрейте маслото в тиган и запържете лука и нарязаната тиквичка за около 4 минути. Изсипете върху тестото.

Поръсете с настъргания стилтън и най-отгоре наредете разполовените чери домати. Разбийте яйцата и сметана, овкусете ги със сол и черен пипер. Изсипете сместа върху киша и запечете за 35-40 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар