Козуначено тесто

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
01/09/2010
"Месенето на козунаци е детска ..., не не е детска игра, но не и трудно. Вижте как се прави!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо68 950
  • Преглеждания за месеца405
  • Преглеждания за седмицата90
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва в тава, прави се кладенче по средата и в него се изсипва размитата в 2 с.л. хладка вода мая, захарта, солата и яйцата.

Брашното се размесва до получаване на тесто, което не е много меко в началото. Месенето е продължително, за да се получи гладко тесто, като от време на време се прибавя и малко мляко.

Маслото се смачква и към него се прибавя 1/3 от тестото, меси се до получаване на еднородна смес. След това на 2 пъти се прибавя и останалото тесто.

Омесеното тесто се оставя да втаса на умерена температура най-малко 4 часа преди да се употреби.

Форми за печене от алпака - 4 броя с декор-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Форми за печене от алпака - 4 броя с декор
44.00 лв.
33.88 лв.
Виж ››

Удобни и практични форми за печене 4 в 1, които можем само да ви препоръчаме

Рейтинг

5 8
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ваня Георгиева
Тази рецепта наистина е объркана, няма логика с тези грамажи които са написани.
2
0
Христина
Христина
02.08.2013 18:01
Абсурдна рецепта!Колко тесто ще се получи от 250г. брашно?
6
2
Работи!
Работи!
02.08.2013 14:52
Предполагам, че е въпрос на вкус - при мен се получи много добре. Но аз по принцип не си падам по супер сладкото. Така че, дерзайте. Ако го обичате по-сладък просто увеличете захарта.
0
0